top of page
passports

På YWAM Småland tror vi

att alla behövs

för att fullborda vår största uppgift.

därför ...

Vi vill ge människor möjligheter att tjäna Guds rike både på kort och lång sikt. För ungdomar är missionsresor till länder i t.ex. Östeuropa ett bra sätt att uppleva mission, men vi vill också organisera teamresor för att kunna åka längre bort, t.ex. Asien.

 

Dessa resor är så spännande att vara en del av. De är genomgående en välsignelse för den mottagande platsen, en välsignelse för deltagarna och kan vara en tid då människor ser kallelsen till mission över sina liv.

gör vi det

enkelt att gå.

Vi är involverade
i mission.

Den sista delen av vårt arbete är att vi försöker att hålla oss involverade i mission själva. På YWAM Småland tror vi att människor har rätt att höra de goda nyheterna.

 

Det finns så mycket bra arbete som görs över hela världen bland de nådda och onådda. Vi har sett det stora värdet av korttidsteam som kan komma och hjälpa till där det redan finns ett arbete och få kontakt med långtidsmissionärer eller lokala arbetare. Vi är glada att vi kan stödja denna typ av arbeten bland de minst nådda.

YWAM Smålands vision

 

Huvudsyftet med YWAM Småland är att se världens onådda folkgrupper nås med Guds rike.

Vi tror att missionsbefallningen kan uppfyllas i vår generation.


Vi vill gå till de platser där Jesu namn inte har hörts, och där det inte finns några kyrkor och inga biblar på deras modersmål.

Vi vill skicka ut människor på långtidsmission för att få till en förändring i detta.

 

Med denna vision i åtanke vill vi mobilisera och inspirera unga människor över hela världen, och specifikt från Sverige, för mission bland de onådda. Vi vill hjälpa människor att hitta vilka gåvor och passion Gud har lagt i dem, svara på deras kallelse och sedan sända ut dem i tjänst på en plats där de kan tjäna Honom.

Vi kan göra det tillsammans.

Om du vill få ett större hjärta för mission och de onådda i din ungdomsgrupp, kyrka eller ditt sammanhang, kontakta oss!

 

Vi hjälper gärna till med att inspirera för mission.

partner

Träffa teamet (typ...)

Var är alla ansikten?

Du kanske har märkt att vi inte har bilder på våra medarbetare eller elevers ansikten här eller på sociala medier. Och om du inte hade märkt det kommer du med all säkerhet göra det nu. Det är inte en slump och vi är inte blyga utan det är främst för säkerhet.

 


Den tråkiga sanningen är att det fortfarande finns platser i världen där det är olagligt att predika evangeliet. Detta är dessutom ofta de länder med de största sociala och andliga problemen. Så vi vill fortfarande åka dit! Om våra medarbetare får sina ansikten förknippade med YWAM/UMU kan det bli omöjligt för dem att åka till dessa länder. Vi vill inte ge upp möjligheten att gå till ALLA folk (Matt 28:18).

Det bästa sättet att lära känna oss är ett email. Vi skulle älska om du hör av dig!


För att sidan inte helt ska sakna bilder har vi helt enkelt lagt upp lite bilder från en bildbank. (De är mer eller mindre sanningsenliga)

Image by Petr Sevcovic

JACOB

Sverige

Orädd ledare och passionerad bärare av visionen. Hans enda akilleshäl: en tom mage.

Image by Guilherme Stecanella

RUTH

Nederländerna

Bringar ordning i kaoset. Felstavningarnas baneman. Fråga henne om den holländska delikatessen haaring.

brooke-cagle-YnjmBvkYFgc-unsplash.jpg

Rebekah

USA

Vår alldeles egna katalysator, får mer gjort än din moster. Hade med sig 110kg bagage till Sverige

pexels-djamel-ighil-1089038.jpg

Mathieu

Frankrike

Varm fin gudsman.

Har lyckats att inte få en parkeringsbot trots att han inte förstått systemet i månader.

pexels-mikhail-nilov-9158362_edited.jpg

Jazz

Världen

Vår mest internationella medarbetare. Har bott i fler länder än många av oss besökt.

john-mark-arnold-xbBaOa_dd5I-unsplash.jpg

ANDREW

USA

Man med många talanger. Gillar kaffe, chili och kepsar.

Den förste fältarbetaren vi sänt ut!

Image by Landovan

RAMADAN

Indonesien

Event expert med ett stort hjärta för ungdomar. Har en gång ätit lunch med Bill Gates.

88224578_1478655868955540_11575883172864

DU?

Världen

Vill du växa i ledarskap och karaktär? Vi söker fler medarbetare som kan bära visionen

Sverige, en fantastisk historia.

Frälsta

av att höra uppmaninigen

 till mission.

I början av 1900-talet var Sverige det mest missionärsändande landet i världen per capita. Detta var ett resultat av väckelser som bröt ut över hela landet. Den Helige Ande var väldigt verksam och Sverige har aldrig varit detsamma. Nya troende blev så rörda av sin nyfunna tro att de drevs till handling nästan omedelbart. De kunde inte låta bli att sprida evangeliet till dem som inte hade hört det, oavsett hur långt bort det var.
 
Något som vi fysiskt ännu kan se från denna rörelse är de hundratals
missionshus som fortfarande står kvar idag. Möten hölls där för att lovsjunga, undervisa och i slutändan mobilisera för mission. Dessa möten var så andligt fyllda och kraftfulla att det finns vittnesbörd om människor som tog emot Jesus, inte av att höra evangeliet predikat, utan från att höra uppmaningen till mission till de troende i församlingen.

Slitvargar

blir bra missionärer.

Och medan dessa män och kvinnor åkte till världen från hela Sverige, var den region som skickade mest missionärer till fältet Småland. Småland var och är fortfarande ett jordbruksområde med människor som är kända för att vara hårda arbetare och snabba att hjälpa de runt omkring dem.

 

Alla som ens har kört genom detta område har sett högar med stenar i åkrarna och de långa stenmurarna som skiljer dem åt. Detta hårt arbetande folk blev bra missionärer. Människor som gick ut i mission kunde packa sina ägodelar i sin egen kista, medvetna om att de kunde hamna i den själva.

Tid för den här 

generationen.

På YWAM Småland älskar vi att vi arbetar i en region med en så rik missionshistoria och vi vill se en ny generation av svenska missionärer med samma övertygelse och engagemang som för 100 år sedan. En bild vi håller fast vid är att passionen för mission som en gång var så explosiv här inte är död utan bubblar under ytan och väntar på att släppas lös igen.
 
Med tanke på detta började vårt team arbeta mot visionen för YWAM Småland 2016 och vi hade den officiella öppningen
våren 2019. Nu när du är uppdaterad, kolla in möjligheterna att arbeta eller följa med oss för att uppfylla missionsbefallningen.

Och så här vill vi göra det:

GATHER

Människor med olika gåvor, passioner och personligheter är avgörande för att fullborda missionsbefallningen. (Matt 28:18)

GROW

Vår uppgift är att vandra bredvid människor under tiden de identifierar sin kallelse och vad Gud har utrustat dem för .

GO

Vi möjliggör steget ut i mission och inspirerar för att nå de minst nådda.

UMU Ungdom med uppgift / YWAM Youth with a mission är en ideell organisation där vi tror starkt på att Gud förser.

 

Värdering nummer 16 inom UMU är att 'Se till Gud i våra behov'. Vi litar på att Han kommer ta hand om alla våra behov och därför ger vi vår tid och våra färdigheter till Gud utan att förvänta oss något tillbaka från de människor vi tjänar.

Vi älskar att vi kan bjuda in människor att vara delaktiga i vårt arbete genom att ge ekonomiskt. Och vi älskar att se Gud verka genom Hans folk så att vi kan göra det Han har kallat oss till.

Om du vill stötta YWAM Småland ekonomiskt, antingen med en engångsgåva eller månadsvis så finns det olika sätt att göra det på!

Swish: 1232416444 (märk det tydligt med namn och syfte)

Bankgiro: 5540-3000 (märk det tydligt med namn och syfte)

International transfer:

Youth with a Mission Småland

IBAN: SE77 8000 0840 5333 3000 6622

BIC: SWEDSESS

PayPal:

contact@ywamsmaland.se

YWAM Youth With A Mission Småland

Tack för att du tror på det vi gör!

Stötta oss

support-us
bottom of page