top of page
People looking from a mountain, DTS

momentum
dts

Lär Känna gud

DTS students praying over a village in the Himalayas

Gör honom känd

SNABBFAKTA

Startdatum: Sept 19, 2024

Slutdatum: Mars 5, 2025

Platser: Tre månader i Sverige,(sista två veckors lektioner i Thailand) tre månader bland de onådda i Asien eller Nordafrika

Pris: 56 000 kr inklusive flyg till och från missionsresan, mat och boende i 6 månader. 

inte inkluderatpersonliga kostnader som vaccinationer, visum och försäkring.

Språk:

Lektioner på 

engelska

24 poäng: med

University of the Nations

dts_quickfacts
dts_locations

vad är en dts?

Momentum DTS är en lärjungaskola som fokuserar på samma aspekter som alla lärjungaskolor inom UMU / YWAM.  Att lära känna Gud och göra Honom känd.

Målet med DTS är att ge dig praktisk undervisning om hur du kan leva ut din tro. Ordentligt grundad i Bibeln kommer den utrusta dig till ett liv där du kan tjäna Gud. 

Lektionsdel

Kärnan i den här delen av lärjungaskolan är att ‘lära känna Gud’.

 

Totalt har vi 12 veckors undervisning men processen med att fördjupa din relation med Gud st​annar inte när du lämnar klassrummet. Kursen är som en vanlig bibelskola men med mer fokus på hur man lever ut det kristna livet i praktiken. Praktisk bibelundervisning helt enkelt. Man lär sig att följa Jesus.

 

Det finns inget bättre sätt att lärjungatränas på än att leva i gemenskap. Vi kommer äta, lovsjunga, be, leva livet tillsammans och stå med varandra i medgångar och motgångar. En stark värdering inom Youth With A Misssion - Ungdom med Uppgift.

Skolan täcker en rad livsförvandlande ämnen som: att höra Guds röst, evangelisation, mission, den Helige Ande, Guds natur och karaktär, biblisk världsbild, relationer och mycket mer! 

Missionsresa

Bibeln säger att ‘tron utan gärningar är död’.


Vi är fria i Jesus, det finns inget vi kan göra för att förtjäna Hans kärlek och vi vill att alla ska få lära känna den friheten som finns tillgänglig för varje person på den här planeten.

Vi vill gå till jordens yttersta gräns vetandes att Jesus är med oss. Han kommer att verka genom oss så att andra människor kan få en närmare relation med Honom.

Och det häftiga är att när vi tar ett steg i tro för Jesus så får Han också mer utrymme att verka i våra hjärtan.
Missionsresan är ca 11 veckor. 

DTS outreach image, missionsresa

DANIEL, 19, KANADA 🇨🇦

Att göra en DTS var ett av de bästa besluten i mitt liv. Jag kunde bygga en stabil grund för min tro på Jesus, och jag lärde mig hur jag kan tjäna Hans rike på alla sätt jag kan, oavsett vad jag gjorde.

 

Undervisningen var uppfriskande och att praktiskt kunna använda den på missionsresan var fantastiskt. Vänskapsbanden och de otroliga minnena som skapades under min DTS kommer att vara med mig för alltid.

Formen

Vår slogan inom YWAM är Lär känna Gud och Göra Honom Känd. Låter det bekant? Jesus befallde oss att göra just det i Matteus 28:18. Det är det som är grunden i allt vi gör. Våra hjärtan brinner för dem som inte har haft en chans att höra om Jesu än.

Du kan läsa mer om vår passion för de onådda här.

Tack vare detta är ju såklart vår DTS färgad av de onådda. Vi låter hela lektionsdelen bli inspirerad av det här övergripande temat och vi sänder våra elever på en tre månaders missionsresa till länder där onådda folkgrupper finns. Där stöttar vi långtidsmission och du får en möjlighet att pröva på hur livet där kan se ut. Det är ett rejält äventyr. En bibelskola som går på djupet och bredden i hur vi kan leva ut vårt liv med Jesus i praktiken.

Swedish flag

SVERIGE

Våra tre månader i Sverige kommer att vara som ett växthus för personlig tillväxt, med en ny lärare/talare varje vecka som verkligen vet vad de pratar om.

 

Det är ingen tvekan om att du som DTS-elev kommer ha mycket att bearbeta och processa efter allt Gud kommer uppenbara.

 

Då är den lugna landsbygden i Småland en perfekt plats att vara på. Dessutom ser vi fram emot att visa dig runt i vår hembygd och visa dig personerna och platserna som gör Holsbybrunn till ett verkligt centrum för mission.

DE ONÅDDA

På vår missionsresa kommer vi åka till platser där människor aldrig har hört talas om Jesus.

 

Genom hela kursen kommer vi bli utrustade för att vara Jesu mun, händer och fötter.

 

Vi vill få se helanden, vi vill be för befrielse och vi kommer visa människor vad Jesu kärlek betyder rent praktiskt t.ex. genom vatten och sanitet, utbildning eller vad som är behovet just där.

Lär känna oss.

 Vi skulle gärna bjuda dig på fika men nu är vi ju på internet, så skicka oss ett meddelande så hör vi av oss.

Kom & väx med oss.

 Kom så gör vi det här tillsammans. Då får vi se allt häftigt som Gud har för oss när vi sätter undan 6 månader, bara för honom.

dts_contact
bottom of page