momentum

dts

Lär Känna gud

Gör honom känd

SNABBFAKTA

Ankomstdatum: Okt 13, 2021

Startdatum: Okt 14, 2021

Slutdatum: April 8, 2022

Platser: Två månader i Sverige, två månader i Thailand, två månader bland de onådda.

Pris: 31 000 kr inklusive mat och boende i 6 månader. 

inte inkluderat: Flygbiljetter och personliga kostnader som vaccinationer och försäkring.

Språk:

Lektioner på 

engelska

24 poäng: med

University of the Nations

 
 

vad är en dts?

Momentum DTS är en lärjungaskola som fokuserar på samma aspekter som alla lärjungaskolor inom UMU / YWAM.  Att lära känna Gud och göra Honom känd.

Målet med DTS är att ge dig praktisk undervisning om hur du kan leva ut din tro. Ordentligt grundad i Bibeln kommer den utrusta dig till ett liv där du kan tjäna Gud. 

Lektionsdel

Kärnan i den här delen av lärjungaskolan är att ‘lära känna Gud’.

 

Totalt har vi 12 veckors undervisning men processen med att fördjupa din relation med Gud st​annar inte när du lämnar klassrummet. Kursen är som en vanlig bibelskola men med mer fokus på hur man lever ut det kristna livet i praktiken. Praktisk bibelundervisning helt enkelt. Man lär sig att följa Jesus.

 

Det finns inget bättre sätt att lärjungatränas på än att leva i gemenskap. Vi kommer äta, lovsjunga, be, leva livet tillsammans och stå med varandra i medgångar och motgångar. En stark värdering in Youth With A Misssion - Ungdom med Uppgift.

Skolan täcker en rad livsförvandlande ämnen som: att höra Guds röst, evangelisation, mission, den Helige Ande, Guds natur och karaktär, biblisk världsbild, relationer och mycket mer! 

Missionsresa

Bibeln säger att ‘tron utan gärningar är död’.


Vi är så fria i Jesus, det finns inget vi kan göra för att förtjäna Hans kärlek och vi vill att alla ska få lära känna den friheten som finns tillgänglig för varje person på den här planeten.

Vi vill gå till jordens yttersta gräns vetandes att Jesus är med oss. Han kommer att verka genom oss så att andra människor kan få en närmare relation med Honom.

Och det häftiga är att när vi tar ett steg i tro för Jesus så får Han också mer utrymme att verka i våra hjärtan.

DANIEL, 19, KANADA 🇨🇦

Att göra en DTS var ett av de bästa besluten i mitt liv. Jag kunde bygga en stabil grund för min tro på Jesus, och jag lärde mig hur jag kan tjäna Hans rike på alla sätt jag kan, oavsett vad jag gjorde.

 

Undervisningen var uppfriskande och att praktiskt kunna använda den på missionsresan var fantastiskt. Vänskapsbanden och de otroliga minnena som skapades under min DTS kommer att vara med mig för alltid.

Platserna

 Vår Momentum DTS har en ny touch av äventyr då vi delat upp kursen i tre delar. Först två månader lektioner i Sverige, sen två månader lektioner / missionsresa i Thailand och sist två månader missionsresa i ett annat land någonstans i Syodostasien. I Thailand kommer vi ha många givande lektioner från missionärer som arbetar på plats.

SVERIGE

Våra två månader i Sverige kommer att vara som ett växthus för personlig tillväxt, med en ny lärare/talare varje vecka som verkligen vet vad de pratar om.

 

Det är ingen tvekan om att du som DTS-elev kommer ha mycket att bearbeta och processa efter allt Gud kommer uppenbara.

 

Då är den lugna landsbygden i Småland en perfekt plats att vara på. Dessutom ser vi fram emot att visa dig runt i vår hembygd och visa dig personerna och platserna som gör Holsbybrunn till ett verkligt centrum för mission.

THAILAND

Thailand är hem till ett stort antal missionärer. Det är så inspirerande att se hur missionärer som bor på missionsfältet lever sina liv och vi vill bjuda in dem till att vara en del av vår kurs genom att de undervisar ämnen som de lever ut varje dag.

 

På YWAM Småland tror vi starkt på att vara förberedda kulturellt, språkligt och andligt för att kunna tjäna väl och effektivt i länderna där vi har missionsresan. Så vi vill passa på att ta chansen att tjäna sydöstra asien så bra vi kan genom att ta tid att förstå kulturen på plats innan vi åker ut på missionsresan.

DE ONÅDDA

På den sista delen av vår missionsresa kommer vi åka till platser där människor aldrig har hört talas om Jesus.

 

Genom hela kursen kommer vi bli utrustade för att vara Jesu mun, händer och fötter.

 

Vi kommer få se helanden, vi kommer be för befrielse och vi kommer visa människor vad Jesu kärlek betyder rent praktiskt t.ex. genom vatten och sanitet, utbildning eller vad som är behovet just där.

Lär känna oss

 Vi skulle gärna bjuda dig på fika men nu är vi ju på internet så skicka oss ett meddelande så hör vi gärna av oss.

Kom och väx med oss

 Kom så gör vi det här tillsammans, så får vi se vad för häftigt Gud har för oss när vi sätter undan 6 månader bara för honom